REFINERI 2013 + EX ORIENTE FILM

Education_REF_2013_854

Udruga UKUS (Rijeka, Hrvatska) i Institut dokumentarnog filma (Prag, Češka) organiziraju radionicu autorskog filma u Rijeci, od 17. do 22. 7. 2013.

Refineri je inicijativa riječke Udruge UKUS koja se nadovezuje na međunarodnu radionicu ExOriente Film Workshop posvećenu razvoju i financiranju dokumentarnog filma s područja središnje i istočne Europe koji organizira Institut dokumentarnog filma iz Praga.

Osim na usavršavanje dokumentarnih filmova, riječka manifestacija će se fokusirati i na hibridne filmske forme te na projekte koji eksperimentiraju s granicama žanrova i prekoračuju tradicionalne poglede na filmsku praksu. Uz odabranih 14 dokumentarnih projekata (koji će se cijelu godinu razvijati kroz seriju ExOriente Film radionica) traže se 4 projekta hibridnih i neautoriziranih filmskih formi. Cilj radionice je inspiracija te preljevanje međusobnih iskustava i ideja. Program (projekcije, predavanja, masterclasses, case studies…) je djelomično otvoren za javnost.
Refineri+ExOriente Film će se održati uz potporu Europskog programa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra te Odjela za kulturu Grada Rijeke.