REFINERI 2014 III

Education_REF_2014_III_854

16. – 21. prosinac 2014.
Treća i posljednja ovogodišnja REFINERI sesija!

Fokus, metodologija i radni procesi krojeni su isključivo i po mjeri za odabrane projekte
Treća ovogodišnja sesija u sklopu Platforme za potporu i razvoj hibridnih AV projekata REFINERI otpočet će u srijedu 17. prosinca, u organizaciji i pod vodstvom Udruge UKUS. U narednih pet dana, do 21. prosinca, u njenom će radu sudjelovati polaznici druge generacije REFINERI-ja čiji su projekti za razvoj hibridnog filma odabrani početkom 2014. godine te koji su već sudjelovali u radu prve i druge sesije, u travnju i srpnju.

U posljednjoj ovogodišnjoj sesiji polaznici – redatelji i producenti – radit će na izradi konstruktivnog produkcijskog plana za film te obići potencijalne i lokacije s potencijalom za snimanje. Sesija će početi sa stvaranjem „gerilskog“ produkcijskog plana za indie snimanje, a nastavit će s pripremom za audiciju, sa skiciranjem „raspoloženja“ filma i njihovim slaganjem u tzv. moodboard (kolaž referenci koji svim članovima filmskog tima služi za bolje razumijevanje estetike, osjećaja i atmosfere projektne vizije plana filma). Na „to do listi“ ove sesije nalazi se i izrada detaljne liste svih onih stvari koje je potrebno učiniti prije, i za vrijeme samog snimanja.

Cilj je sesije detaljna priprema za glavni dio produkcije; kreiranje „biblije“ snimanja za svaki od projekata (uključujući skriptiranje situacija / kadrova, stvaranje spomenutog moodboarda, liste protagonista, lokacija, setova, opreme, filmske ekipe, zatim produkcijski raspored po danima, satima, minutama, storyboard…).
Sve dodatne informacije o sesiji smatraju se strogo povjerljivom tajnom koja ni u kojem slučaju ne smije dospjeti u javnost.

Program se izvodi uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Rijeke i Zaklade Kultura nova te u suradnji s Art-kinom Croatia i u partnerstvu s Institutom dokumentarnog filma iz Praga.