REFINERI 2015 II + EX ORIENTE FILM

Udruga UKUS (Rijeka, Hrvatska) i Institut dokumentarnog filma (IDF, Prag, Češka) i ove godine zajednički organiziraju jednu sesiju radionice autorskog dokumentarnog filma u Rijeci, za sveukupno 16 PROJEKATA koji su odabrani u Pragu i Rijeci, prije nekoliko mjeseci.

Udruga UKUS kroz platformu za razvoj i potporu hibridnih AV projekata REFINERI omogućila je da na radionici sudjeluju četiri hibridna REFINERI projekta (Hrvatska, Bosna i Hercegovina) dok je IDF kroz poznati međunarodni edukacijski program za razvoj kreativnih dokumentaraca središnje i istočne Europe Ex Oriente Film odabrao 12 projekata za radionicu (Hrvatska, Bugarska, Njemačka, Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Poljska, Francuska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Švicarska, Češka, Kanada).

Osim profesionalnog vodstva za redatelje i producente projekata, koje će pružiti sveukupno 14 TUTORA – vodećih europskih stručnjaka u svojim područjima – EX ORIENTE FILM + REFINERI u Rijeku donosi i niz iznimnih predavanja, projekcija i master classova koji će biti otvoreni  i za autore dokumentarnih filmova – profesionalce  i za svu ostalu publiku. Raspored se nalazi u kategoriji PROGRAM ZA JAVNOST. Također, projekti koji nisu dio radionice moći će se u nekoliko termina konzultirati s tutorima.

Program se izvodi uz potporu HAVC-a, Grada Rijeke, Zaklade Kultura Nova, MEDIA programa EU, te u suradnji s Art-kinom Croatia i u partnerstvu s Institutom dokumentarnog filma iz Praga.