REFINERI 2015 - tutori

Narimane Mari_180

NARIMANE MARI

Rođena u Alžiru, Narimane Mari je započela svoju karijeru u Parizu, s dvije konzultantske agencije u komunikaciji, od kojih je jednu suosnovala. Pridonijela je razvoju umjetničkih galerija i pokretnih zbirki fotografskih knjiga. U 2001. je snimila svoj prvi film, L’Arpenteur  koji je osvojio nagradu Jean Vigo.
U 2006. u Parizu je s partnerom osnovala “Centrale electrique” za produkciju angažiranih dokumentaraca i igranih filmova.
U 2010. je u Alžiru na istoj je uredničkoj liniji osnovala Allers Retours Films.
Njezina filmografija uključuje Prologue (2007), njezin prvi dugometražni film koji je osvojio pet velikih međunarodnih nagrada, i Loubia Hamra (Bloody Beans) iz 2013.
U veljači 2015. je režirala filmski projekt za Hors Pistes u Centru Pompidou. Priprema i svoj drugi, igrani film, The Madmen’s Fort, začaranu operu čija je radnja smještena u pustinju 1860. godine.

 

Bezinovic

IGOR BEZINOVIĆ

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

Režirao je desetak kratkometražnih fi lmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin.

 

.

Željka Sukova        ŽELJKA SUKOVÁ

Željka Suková  je redateljica i producentica. Diplomirala je 2000. na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirala 2003. na AVU- Akademiji likovnih umjetnosti (Prag, Češka) na novim medijima. Među filmskim stipendijama i rezidencijama izdvaja stipendiju na Buenos Aires Labu Buenos Aires Film Festivala 2012., zatim na DOX:LAB-u festivala CPH:DOX u Danskoj 2011. te na Likovnoj akademiji Brno u Češkoj, u ateljeu videa i performansa 2000. Od 2012. organizatorica je i tutorica Platforme za potporu i razvoj hibridnih AV projekata REFINERI.

Zajedno s brazilskim redateljem Gustavom Beckom ko-režirala je dugometražnu dokufikciju Zimsko čudo (2012.) nagrađenu na 17. Jihlava IDFF, za najbolji europski dokumentarni film. Režirala je i dugometražnu dokufikciju Marijine (2011.), nagrađenu na IFF Underhillu (Crna Gora, Glavna nagrada za najbolji regionalni film 2012.). Liburnia Film Festivalu (Posebno priznanje žirija 2012.), a dobila je i nagradu Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana Fedeora (IFF Karlovy Vary, Češka, 2011.).

Aleš Suk        ALEŠ SUK

Aleš Suk je nezavisni redatelj, producent i umjetnik novih medija. Diplomirao je 2002. godine na FAMU u Pragu na animaciji i multimediji, a magistrirao 2005. godine. Od 2004. godine gostujući je profesor na FAMU na odsjeku za filmsku montažu. Od 2009. do 2013. kao izvanredni profesor predavao je na Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na kolegiju “Eksperimentalni film i animacija” te na kolegiju “Interaktivni dizajn”. Od 2012. jedan je od tutora i organizatora Platforme za potporu i razvoj hibridnih AV projekata REFINERI.

Izdvojena filmografija: Zimsko čudo (Winter Miracle) (r. Željka Sukova, Gustavo Beck), na kojoj potpisuje kameru i montažu, zatim dokufikcija Marijine (r. Željka Sukova) – kamera, montaža, zatimNic proti ničemu (r. Petr Marek) – kompozicija te igrani film Kamo? – režija, kamera, montaža.