Lying_Carpet_201606_HiRes_03_16x9_web_small

Lažljivi tepih u industry programu Karlovyh Vara

‘Lažljivi tepih’, novi dokufikcijski projekt Željke Sukove i Aleša Suka koji nastaje u većinskoj produkciji UKUS-a te u slovačko-češkoj koprodukciji, bit će predstavljen na novoosnovanom “industry” programu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma (1. – 9. 7.), kao jedan od osam odabranih projekata koji unose inovaciju u formu i sadržaj filma. Read more…

UKUS_Lying_Carpet_16x9_web

Odobrena međunarodna potpora ukusnim lažima i mistifikacijama

Dobre vijesti od Kreativne Europe – potprograma MEDIA stižu i za Udrugu UKUS: autorski film u nastajanju radnog naslova „Lažljivi tepih“, redateljice Željke Sukove, dobio je potporu od 25.000 € na natječaju za razvoj pojedinačnih projekata. „Lažljivi tepih“ nastaje u slovačko-hrvatskoj koprodukciji, a stranim producentom je proslavljeni slovački Peter Kerekes, kojeg ne treba predstavljati.

Read more…

REF_EXO_2015_vizual

Uskoro počinje Ex Oriente Film + REFINERI 2015!

Riječka Udruga UKUS i praški Institut dokumentarnog filma (IDF) treću godinu zaredom u Rijeci organiziraju zajedničku sesiju radionice autorskog dokumentarnog filma koja će se od 20. do 25. srpnja održavati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u Art-kinu Croatia i na plaži Grčevo.

Read more…

CinemaPlay radionica

CinemaPlay polučio trilogiju “Hladna ljubav”

Leo Vitasović, Sanja Gergorić, Nika Petković, Maura Batarilović, Mateja Ilijašev, Betty Stojnić, Indi Novak, Ivana Brljak, Max Kostelac, Rebeka Čuljak, Martina Kolarić i Dino Kos radili su od 2. do 4. svibnja na razvoju i realizaciji kratkih igranih filmova, na radionici CinemaPlay u organizaciji Udruge UKUS i međunarodnih mentora s praške filmske akademije FAMU.

Read more…

5RA_2566

PRIJAVITE SE NA EX ORIENTE FILM 2015!

Otvorene su prijave za sudjelovanje na međunarodnoj radionici dokumentarnog filma – Ex Oriente Film 2015, koju organiziraju međunarodni partneri UKUS-a, Institut dokumentarnog filma iz Praga. Za novi ciklus traže autorske dokumentarne projekte u razvoju ili u fazi rane produkcije sa područja Istočne i Srednje Evrope. Prijava je besplatna.

Read more…

UKUS_CinemaPlay_2015_wide

FAMU i UKUS raspisuju natječaj za mlade filmaše!

Udruga UKUS, praška filmska akademija FAMU i projekt CinemaPlay traže devet polaznika – mlađih ili budućih filmaša – koji se ne boje raditi u timovima, intenzivno znojiti pred papirom, iza kamere i u montaži, svoje filmske ideje realizirati u grupi, te osmisliti i završiti film u samo tri dana! Read more…