CinemaPlay polučio trilogiju “Hladna ljubav”

Leo Vitasović, Sanja Gergorić, Nika Petković, Maura Batarilović, Mateja Ilijašev, Betty Stojnić, Indi Novak, Ivana Brljak, Max Kostelac, Rebeka Čuljak, Martina Kolarić i Dino Kos radili su od 2. do 4. svibnja na razvoju i realizaciji kratkih igranih filmova, na radionici CinemaPlay u organizaciji Udruge UKUS i međunarodnih mentora s praške filmske akademije FAMU.

Uz podršku i smjernice mentora, Ive Trajkova, voditelja Odjela za montažu FAMU, filmskog redatelja i dramaturga, zatim Tomáša Doruške, voditelja Academy programa FAMU International, filmskog redatelja i montažera, potom Željke Sukove i Aleša Suka, filmskih redatelja i producenata iz Udruge UKUS, te Dominika Krutskýja, redatelja i montažera te produkcijskog asistenta FAMU, polaznici su u samo tri dana uspjeli snimiti tri kratka filma, koja su posljednjeg dana radionice prikazana u Art-kinu Croatia. Filmovi čine trilogiju i objedinjeni su naslovom “Hladna ljubav“.

CinemaPlay pomaže filmašima – početnicima u stvaranju kratkih filmova, u strukturiranom i poticajnom okruženju, i uz profesionalne smjernice, inspiraciju i prepreke koji služe razvoju kreativnosti. Polaznici razvijaju međusobno poštovanje i usvajaju dublje razumijevanje odnosa umjetničkog i stručnog aspekta filma.