Odabrani CinemaPlay polaznici!

Odabrano je 12 polaznika intenzivne filmske radionice CinemaPlay koju od 2. do 4. svibnja u Rijeci organiziraju Udruga UKUS i praška filmska akademija FAMU.

To su Leo Vitasović, Sanja Gergorić, Nika Petković, Maura Batarilović, Mateja Ilijašev, Betty Stojnić, Indi Novak, Ivana Brljak, Max Kostelac, Rebeka Čuljak, Martina Kolarić i Dino Kos.

Polaznici će od subote do ponedjeljka raditi na kratkim igranim filmovima, uz podršku i smjernice mentora, Ive Trajkova, voditelja Odjela za montažu FAMU, filmskog redatelja i dramaturga, zatim Tomáša Doruške, voditelja Academy programa FAMU International, filmskog redatelja i montažera, potom Željke Sukove i Aleša Suka, filmskih redatelja i producenata iz Udruge UKUS, te Dominika Krutskýja, redatelja i montažera te produkcijskog asistenta FAMU.

Polaznici će biti podijeljeni u timove od po četiri člana te će proći kroz sve faze snimanja filma. Njihovi će finalni radovi biti javno prikazani u Art-kinu Croatia u ponedjeljak 4. svibnja, u 20 sati.

CinemaPlay pomaže filmašima – početnicima u stvaranju kratkih filmova, u strukturiranom i poticajnom okruženju, i uz profesionalne smjernice, inspiraciju i prepreke koji služe razvoju kreativnosti. Polaznici razvijaju međusobno poštovanje i usvajaju dublje razumijevanje odnosa umjetničkog i stručnog aspekta filma.

Program organiziraju FAMU i UKUS, a podržavaju HAVC, SKC, Art-kino Croatia, MMSU i Rijeka EPK 2020.