Odabrani projekti REFINERI 2015!

U sklopu Platforme za potporu i razvoj hibridnog AV stvaralaštva REFINERI 2015. radit će se na razvoju šest dokumentarno-igranih (hibridnih) filmskih projekata.

Odluka o odabranim projektima donesena je nakon raspisanog natječaja koji je za međunarodne i hrvatske filmske projekte bio otvoren od polovice veljače do polovice ožujka.

Između brojnih prijava odluka je pala na sljedećih šest projekata:
“Under the Cover” autorica Nejre Hulusić i Sabrine Begović-Ćorić (Bosna i Hercegovina, Sarajevo), “Stabla su moji svemirski brodovi” Kristijana Vučkovića (Hrvatska, Rijeka), “Krešo” Marine Musulin (Hrvatska, Rijeka), “Audible” Marte Batinić i Ane Jurčić (Hrvatska, Rijeka), “IDWA (Interventive Dynamics Without Author)” Vere Marques (Portugal / Francuska, Pariz) te grupni filmski projekt “ARTexpress” autora Sanje Gergorić, Ivone Maslak, Andreja Mirčeva, Elizabete Močibob, Lucije Ukić i Nevene Živić (Hrvatska, Rijeka).

Svi su navedeni projekti ocijenjeni kao inspirativni, i temom aktualni. Također, velik broj projekata ima osobnu, intimnu notu. Neki od autora već su renomirani a neki po prvi put ulaze u filmske projekte.

Navedeni će autori s radom na razvoju svojih filmskih ideja početi 20. travnja, u Rijeci. Mentori prve petodnevne sesije su redatelji dokumentarnih i hibridnih filmova Aleš i Željka Suk, Igor Bezinović i Narimane Mari.