Rafinirajte na REFINERI-ju! Rok je opasno blizu!

Amateri i profesionalci, filmski, likovni, audiovizualni umjetnici, pisci, glazbenici i ostali s umjetničkom idejom koja naginje prema filmu ali se ne završava nužno na granicama tog medija, pozvani su u Rijeku na REFINERI 2015, Platformu za potporu i razvoj autorskog hibridnog AV stvaralaštva.

Udruga UKUS, pokretač platforme REFINERI, traži osam originalnih autorskih projekata, hrvatskih i inozemnih, koji će se razvijati na cjelogodišnjoj platformi.

Platforma uključuje radionicu, te cjelogodišnji konzalting, mentoriranje, prezentaciju, finalizaciju i distribucijski plan hibridnih autorskih radova. Pri odabiru naglasak će biti na konceptu i autorskoj viziji, originalnosti i inovativnosti pristupa.

Radionica je za polaznike besplatna.
Natječaj je otvoren do 15. 3. 2015.
Rezultati će biti objavljeni 20.3. 2015.
Natječaj se nalazi na web stranicama
refineri.net.

REFINERI 2015 podijeljen je u tri sesije. Prva će biti održana od 20. do 24. travnja. U sklopu druge sesije, u srpnju, bit će odabrana četiri projekta koja će sudjelovati u radu međunarodne radionice za razvoj dokumentarnoga filma Ex Oriente Film koju organizira Institut dokumentarnoga filma (IDF) iz Praga. Treća se sesija održava u prosincu.

Platforma REFINERI održava su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Rijeke, Zaklade Kultura nova, MEDIA programa EU, u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca i Art-kinom Croatia, i u partnerstvu s Institutom dokumentarnog filma iz Praga.

Kontakt: submission@refineri.net (prijava)