“Zimsko čudo” na prizrenskom Dokufestu

Dokufikcija “Zimsko čudo” u režiji Željke Sukove i Gustava Becka i produkciji Udruge UKUS, DOX:LAB-a i If you hold a stone, nedavno je prikazana i na Dokufestu u Prizrenu.

Krajem kolovoza, 20. u mjesecu, “Zimsko čudo” imalo je projekciju u punom Kino Klubu prizrenskog Dokufesta, u sekciji Believe it or Not: Faith on Film. U istoj su kategoriji prikazani i film Roberta Minervinija “Stop the Pounding Heart” (SAD, Belgija, Italija), švedski “Forest of the Dancing Spirits” redateljice Linde Västrik te francuski “Mille Soleils” redateljice Mati Diop koji je među ostalim pobijedio i na lanjskom 25. FPS-u.

Dokufest je međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma koji se u kolovozu održava u kosovskom Prozrenu, od 2002. godine. Festival privlači broje međunarodne i regionalne autore, a projekcije se odvijaju tijekom cijelog dana. Osim po dnevnim, festival je poznat i po životnim večernjim / noćnim projekcijama na otvorenom, te po brojim radionicama, DokuPhoto izložbama, festivalskom kampingu i koncertima.