FAMU i UKUS raspisuju natječaj za mlade filmaše!

Udruga UKUS, praška filmska akademija FAMU i projekt CinemaPlay traže devet polaznika – mlađih ili budućih filmaša – koji se ne boje raditi u timovima, intenzivno znojiti pred papirom, iza kamere i u montaži, svoje filmske ideje realizirati u grupi, te osmisliti i završiti film u samo tri dana!

Takvih će devet participanata od subote 2. do ponedjeljka 4. svibnja intenzivno raditi na autorskim kratkim igranim filmovima, uz podršku i smjernice navedenih organizatora, na besplatnoj radionici koja će se održati u Rijeci.

Pozvani su svi – mladi kreativci, srednjoškolci, studenti, postdiplomci, ljubitelji stvaranja, svi koji žele studirati na praškoj filmskoj akademiji ili se konzultirati s njihovim pedagozima – da se pridruže CinemaPlayu!

CinemaPlay pomaže filmašima-početnicima u stvaranju kratkih filmova, u strukturiranom i poticajnom okruženju, i uz profesionalne smjernice, inspiraciju i prepreke koji služe razvoju kreativnosti.

Finalni radovi, koji će biti javno prikazani – u Art-kinu Croatia u ponedjeljak 4. svibnja, u 20 sati – nastaju kao rezultat suradničkog djelovanja. Polaznici razvijaju međusobno poštovanje i usvajaju dublje razumijevanje odnosa umjetničkog i stručnog aspekta filma.

 

Mentori:
Ivo Trajkov, voditelj Odjela za montažu FAMU, filmski redatelj i dramaturg, predsjednik senata FAMU
Tomáš Doruška, voditelj Academy programa FAMU International, filmski redatelj i montažer
Željka Suková i Aleš Suk, Udruga UKUS, filmski redatelji i producenti
Dominik Krutský, redatelj i montažer, produkcijski asistent FAMU

 

Način prijave:
Motivacijsko pismo s kratkim životopisom poslati na cinemaplay@ukus.tv, najkasnije do petka 24. travnja.

Radionica počinje u subotu 2. svibnja a završava u ponedjeljak 4. svibnja. Iako neki od mentora govore hrvatski, službeni jezik radionice je engleski.

Program organiziraju FAMU i UKUS, a podržavaju HAVC, SKC, Art-kino Croatia, MMSU i Rijeka EPK 2020.