Svjetska premijera “Beskrajnog repa” na 53. Karlovym Varyma

Dokufikcijska alegorija Beskrajni rep (2018.) redateljice i scenaristice Željke Sukove u nedjelju, 1. srpnja 2018., imat će svjetsku premijeru na međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary (29.6. – 7. 7. 2018.).

Film je nastao u produkciji riječkog Ukusa, financiran je sredstvima HAVC-a i Grada Rijeke, a prikazat će se u sklopu festivalskog programa Imagina u kojem se prikazuju kreativni filmovi nekonvencijonalnog pristupa naraciji i stilu te radikalne vizije filmskog jezika.

Beskrajni rep / Endless tail  60-minutna je autorska uspavanka na granici dokumentarnog, eksperimentalnog i igranog, koja alegorijskim jezikom povezuje prizore snimane na otocima Susak, Lošinj, Vis, Izu Oshima i Honshu.

Hodočašće stvarnim te imaginativnim krajolicima u susret sa profanim i sakralnim putevima. Nepredvidljiva i neukrotiva potjera za čežnjom povratka u Raj, čija je realnost upitna.

Međunarodnoj premijeri 1. srpnja nazočit će scenaristica i redateljica Željka Suková, producent, snimatelj i montažer Aleš Suk te glavni protagonisti Kašpar Suk i Julie Suková.

Projekcije BESKRAJNOG REPA na 53. KVIFF-u:

1.7.2018          18:30   Čas Cinema

3.7.2018          20:00  Thermal, Cinema B

5.7.2018          20:00  Thermal, Cinema B

 

DA LI SAM DOŠAO PROMIJENITI SVIJET, ILI SAM SAMO DOŠAO DA ODEM?

” – Da li sve što živi i umire?

– Ne, umiru samo zločesti. “